Dizel servis Jančić

Čišćenje DPF-FAP filtera

Čišćenje svih vrsta filtera DPF-FAP (i euro 6 norme) za putnicki, laki teretni i teretni program

Usluge

  • Najsavremenija oprema
  • 100% bezbedna
  • Bez sečenja i fizičkog oštećenja

Filter čestica, uobičajeno zvan DPF ili FAP (Citroen, Peugeot) je odgovoran za uklanjanje čestica (čađi) iz izduvnog sistema dizel i savremenih benziskih motora. Kada se filter napuni, pali se lampica u automobilu i trebala bi se u određenim uslovima pokrenuti regeneracija tj. čišćenje filtera. Iz više razloga regeneracija se ne pokreće, a kada se pokrene nakon određenog broja dolazi do trajne nemogućnosti pokretanja regeneracije zbog začepljenosti filtera. Posledice začepljenog DPF-a ili FAP filtera su: trokiranje auta, veća potrošnja goriva, smanjenje snage motora, kvarovi turbopunjača i kvar motora.

Kako se trenutno u Srbiji suočavamo sa lošim kvalitetom goriva koje sadrži znatno veće količine sumpora i ostalih nečistoća, problemi sa FAP ili DPF filterima su sve učestaliji.

Trenutna rešenja čišćenjem raznim kiselinama i vodom (mini wash), čišćenja u servisu pokrenuta dijagnostikom ili uklanjanje DPF-FAP filtera dovodi do mogućnosti velikog i trajnog oštećenja motora, kao i turbine vozila.

Rešenje je ili ugradnja novog DPF-FAP filtera ili daleko povoljnija opcija cišćenjem uz pomoć najsavremenije opreme i tehnike koja garantuje uklanjanje PM10 čestica, cerium i naslage ulja bez oštećenja filtera. Kompletan proces u jednom ciklusu (pranje i sušenje).

top